måndag 28 september 2009

Mirakel!! Classik Movie med Dynamik!

Skit va bra!

Det sitter på värsta platts i butiken, på en fönster bänk, för låg ner med en sofa framför och över detta. Klart jag har underbara M109 och M126 inkopplad men ellerfal vilken lilla maskin. Men Dynamik nätdelan C-Movie faktisk kan andas lite ren luft och få så mycket energi. Performans är ren och fint, dynamik och bäst av alla ... musik blivit intressant igen. Du kan lyssna på vilken volume som helst och man bara glöm bort HiFi och gå in på själva musik!

Kanche du vill svara? Med dynamik (mest bruss borta) behöver man seperat lådor. Frågan är inte så självklart ner man svara bara på hur den her lilla mirakel låter!

Lagom är en favorite ord i Sveria men C-Movie är billigt (jämnfört andra HiFi/LINN inkluderad) med inte lagom. För bra ... jag ska skicka en email till LINN på en gång för att set priset högre ;) Den lilla-bror C-Musik måste bli helt sjuk bra ... och endå mer för-billigt!

Rolligt!!

onsdag 23 september 2009

Hus Sportbilsenthusiasten

Jag och Svante besökt Jan igår i hans fantastisk nybygg hus komplet med värsta LINN system. KOMRI, 2*4200, KDS och K-Kontrol.

Systemet ligger i en 'modest' rum med betong vägorna på 3 sidor och stabila vägor och dör på dom andra vägorna. Rumet är omkrink 19M2. Om du inkludera distans från vägorna, KOMRI tar upp mer en 10% av rummet ... roligt!

Min förväntningar var för mycket bass och att bli slag på brösten med den energi från KOMRI Aktiv Bass, Helt fel på första förväntningar, basen var gröm och i balans med musik men självklart med ACDC den slag kommit hårt och snabbt ... hur roligt som hälst ... vilken trykk!

Lika rolligt som andra växel i Svantes Porshe. Porshe var mycket bätre en jag kom ihåg. Sista gång jag var i en 911 det var en enormt besvikelse ... stark med värsta fet tunga rumpa som var så tung even 300 hästar gick inte att få utt nån riktig glädje. Svantes (2004) model känd faktisk sportig ... trevligt!

Tillbacka till KOMRI ... självklart alla prata om trykk men vilken detaljer och som man skulle förventa från LINN referens produkt, let att följa värgj instrument och vocal. Spelad allt från Bob Dilan till Kraftwork, ACDC till Natily Cole. Allt låter bra ... even som man tänkt förut var dåliga inspelning. Elvis är kungen och det var utan fråga den bästa Jag har hört honom.

Jans mål är Klimax Solo steg (8 st:). Jag lyssnad hus LINN föra Oktober till detta system. Det är nånting annat en HiFi ... en virtual Band spelare! Obegränsad styrkk som ger den absolut högsta nivå av avslapnad känslig ljud. Jag ser framot till besöka igen efter allt finns på platts. Men justnu systemet kan absolut få in lite färsk luft och turbo energi med den nya renare motor ... Dynamik! Kommer att bli sjuk bra!

Stort tack till Svante och Jan för en trevligt dag och upplevelse. Smorgos var också got och sista är att gratulera Jan på en fantastic hus ... På väg till 'Perfect Living' - vill du bytta för en butik?

MVH Martin

torsdag 17 september 2009

Hej,

Vi had en kille igår som jobbad på en recording-studio i Göteborg. Han faktisk kommit för att köpa mina gamla Mimik CD spelare men lyssnad till DS mest.

Quote ''Jag har inte hyrrt så mycket information utanför en studio forut''. Han tänkt inspelning (LINN records studio master flac) var fantastisk gjört och var imponerad med allt från Maeve O'Boyle till Classical.

Det är båda lite rolligt och depremerande samma tiden som en butik att LINN DS, Studio Master är på et set, en hemlig.

Ellerfal det var rolligt för mig att lysna lite hur man rekord musik och att han var så överaskad med studio master och DS. Rolligt! Han ska fundera över CD spelaren, kan bli en Sneaky istellet?

tisdag 15 september 2009

Dynamik installation hus Fredrik

Jag kört väldigt långt för att komma till en fantastisk installation hus Fredrik och set in Dynamik på båda Akurate Kontrol och Majik DS. Jag lyssnad bara ner jag var klart men Fredrik märkt skillnaden ellerfal - som vanligt komment: Lite mer 'punch', dynamik ljud! BRA!

Mest intressant var Fredriks installation. En riktig snygg lägenhet med modern inredning och genomtänkt installation. TV skärm inbygged i en sten 'fasad' väg och HiFi möbel var också inbygged 3/4 in i vägen som lämnad en minamalist utseende och ingen lädtråd till att det finns produktor der. En bra kombination av exklusiv hög nivå ljud (LINN självklart), funktionalt produktor - Apple mini för hembio/film-på-hårddisk, en ganska billigt men snygg blueray spelare och Aktiv (non-LINN tyvärr) högtalarna. Fredrik had philips pronto som styrred mini-mac med IR men var seg med bätre nivå enkription som funkar nu med pronto. Snart ska styrra snabbare med lite hjälp från oss/LINN. Iphone och macbook funnits också för kontrol men var långsamt (han har en time-amachine) med songbook. Skicka tips till mig (martin@peoplesandschmidt.com) om du kan hjälp med problemet?

En imponerande installtion som lösad tv, film och ljud bra i en fantastic lägenhet. Snyggaste var den svart pianno som sat i hörnet och utsikt! Jag rekomenderad en non-LINN högtalarna som passar båda design och utrymme. QUAD DSL. Beretta inte för Gilad!

Som vanligt forlåt för mina dåliga stavning/grammar ... Stort tack till Fredrik, Trevligt!!

torsdag 10 september 2009

Hus P&S med Michael (sneaky DS + majk 109) upgrade?

Igår Mickael kört många mil för att besöka P&S! Riktigt intressant beslut för honom om vad ska han investera i nu med budget runt 20000-25000 sek. Systemet idag SDS + 109!

Vi börjad med att jämnför MDS/D, ADS/D, KDS/D med KK/D, K-twin, A242 och från MP3, CD (flac) tills SM. Alltid rolligt att göra så och få öron att funkar. Michael hört alla skillnader let och har lysnad förut till det mästa t.o.m 350A, Radikal LP12. Michael har bestämpt hans mål för källan är ADS/D. Jag är med, ADS/D är i vårldsklass, läveras nära KDS/D ... att kika på KDS/D är farligt och som att kika på en Porshe ... för mycket pengar för mest av oss!

Till våran Majik rum med M109 (som Michael har), Majik-I, MDS. Spelad MDS/D men snabbt bytt till ADS/D för en enormt lyft. Sen till Majik-I dynamik (efter lite fäckning med kablor ... clic möbel är snygg och bra för permanent utställning men inte let att jobba med). Sjukbra förbätring och nu systemet ''rocked'' på riktig ... ADS/D, Majik-I/D + 109 en vårldsklass system. Kört A&J's med MLP12 vs ADS - samma låt. ADS/D är sjuk bra med detaljer, stort Akurate ljud men det kommer att bli svårt för mig att erkänner bätre en MLP12 ... så sjönt att följa symphoni på vinyl och dröm bort livet! Pången för mig men ADS/D är BRA ... jag sa inte bätre HMNNN!

Ellerfal vad ska Michael köp? Finns gratis aktiv kort och +1 dynamik med M6100 från oss justnu. Bäst afär justnu och ''Aktiv'' men utanför budget! Glöm inte hur bra SDS är som en källa. Michael, nån dag, tror jag, ska köpa LP12'n och Majik-I/D finns med phono och är så bra och i hans budget. ADS/D är målen men är utanför budgeten och krävvs köp av förstarkare på samma tiden. Fördel är att båda finns i våran dem-ex justnu till bra pris. För en kund som vill ha så hög nivå på slutet det kan bli bara pengar i soptipp att köp inte vad han vill ha nu begagnads för att säljer igen i några månader. Majik-I ska ge bätre ljud och enkelt för att bytta in ADS/D för hans SDS utan mer köp men aktiv kort med 6100 är närmast för bra afär för att missa! Inte alltid enkelt med beslut ... finns så många varianter!!

Tack Michael för din besök och trevligt att träffas ... MVH Martin ...

Set in Dynamik i MDS hus Glenn och provad lite prylor!

Jag gick utt i skogen igår kväll med et par M140, Majik-I/D och et Dynamik upgrade för en inspelad MDS. Först jag lysnad till systemet med MDS och annan märke förstarkare (2*200W runt 20000sek + liten super tweeter pris?+sub, pris?) och högtalarna (runt 25000sek). Mycket ljud! Hittad alla note, stark på basen, kanche för stark ... stängt av suben sen super tweeter. Allt funnits men för mycket LJUD!!

Set in Dynamik i Majik-I och fåt en direct, mycket renare ljud mer ' krisp', mer lyft i rösten ... riktig bra uppgradering! Dynamik lyft synnas mycket tidigare på inspelad produktor!

Nästa var att byta till Majik-I/D. Jag bara skrattad ... sjuk ren ljud ... finns nu klang och efterklang och väldigt liten bruss. Mycket mer detailjer och dynamik ljud. Man hört nu hur den sjöngerska lyftat hennes röst och alla små detaljer från nu let utpluckad instrument ... mycket avslapnad och sjönt! Nu in med Majik 140.

Diskant var en stort skillnad/förbätring men lite för mycket bass för rumet (inte så stort och mycket betong men bra ellerfal). Bytad låten till en annan med inte så mycket bass. Igen förbätring var i hur ren ljudet blivit och hur mycket sjönare musik och rösten var. Mer dynamik!! Men inte nöjd med 140's i rummet och placering var dåligt med inte så mycket tid kvar.

Sista vi gjört var att byta tillbacka till non-LINN förstarkare. Det funnits en fördel nu med detta ... faktisk basen var starkare och mer hel, kommit från högtalarna isellet för som var liksom 3m bakom högtalarna och tog platts i spelning en med Majik-I/D. Musikalist pång, klarhet och detaljär Majik-I/D var klart bätre, non-LINN förstarkare pång för trykk och basen, helt enkelt bätre bass ''på våran snabb instalation'' - ok!

Min rekomendation, byta utt produktor till LINN självklart, tar en risk och köp en sofa Majik-I dynamik + M140 eller endå bätre ingen sofa och M109 med 6100 aktiv. Billigare lösning, köp Majik-I/D och behålla högtalarna ensålänge och njut av sjönare ljudet.

Tack till Fredrik och Glenn för en trävligt kväll och macka ;)

tisdag 8 september 2009

''Access all areas'' - LINN fabrik event!

Jag måste sa att Lördag var en upplevelse. Ivor, Gilad och däras team gav en personligt ''insight'' in till LINN's philosphy, arbets discipline och visad upp däras ''human'' fabrik.

Alla var bemöt från Gilad med LINN's entrans var det nu finns en Klimax system med 350A som spelas dagan runt. Lite buble och vidare till den nya visitor centre som är nu komplet, en stort rum med mest systemer på platts och utstelning av gamel reklam från LINN. Min favorite var en upplåsbar sex-doll som var bara halv full med luft för att visa andra HiFi men bilden som representerad LINN HiFi var full med luft och set lite roligt utt! Bäst att kolla själva! På andra sidan av rummet finns 2 St hi-teck dämpade dem rum. En Klimax med 350P akitiv med Klimax-twin och den andra rum en full aktiv Akurate 5:1 system. Ivor, Gilad och dom andra hus LINN var runt och hälsad på allihop och svarad på allt från tecknisk tills personliga frågor.

Drinks, lite plock matt och sen vidare till nästa våning för live spelning från Alan Kostar, trumare och Maeve O'Boyle, singer songwriter. Båda var helt fantastisk och svarad på frågor från publiken. Det var en riktigt upplevelse. Ner igen till nya visitor centre för att lysna till båda Alan och Maeve från Linn's systemer och i studio master och träffa dom i person och för mig boka Maeve för att spela ner vi fylla et år i Oktober. Samma tiden LINN's nyckel personor kört fabrik tour och svarad på frågor. En riktig proffs presentation och perfekt dag, hus LINN.

Där var en total av 6 pers (alla finns på forumet) från Sveria och alla nytad av dagen och natten. Gilad och nyckel personel bokad en rum i en gamel pub i Glasgow och bjudad på båda mycket öl och sig själva. Jag är stolt över att joba med produktor från så trävliga, smart och motiverad proffs. LINN är ingen ordinari företag! Stort tack från mig till Gilad, Ivor och alla hus LINN.

fredag 4 september 2009

LINN Event, Glasgow

I'm flying over early tomorrow to Glasgow to the LINN ''All Access'' event. Two of LINN records artists are playing, factory and dem room tour and presentation from Gilad & Ivor. Promisses to be a great day which I will share with one of our customers. I'll let you know how it went on Monday ... Martin ...